середа, 30 січня 2019 р.

Японське "кірігамі" на уроках мистецтва


Вивчаючи мистецтво Далекого Сходу, не можна було оминути техніку кірігамі. Вона достатньо нова, проте зародившись в Японії в 1980 році, набула широкої популярності по всьому світу. Як виявилося, кірігамі досить нескладна та надзвичайно цікава техніка.

     Техніка кірігами - це різновид техніки орігамі, в котрому допускається використання ножиць та розрізання паперу безпосередньо в процесі виготовлення моделі. Слово "кірігамі" складається з двох слів: "кірі" - різати та "гамі" - папір. Це мистецтво дійсно передбачає вирізання різних фігурок зі складеного в декілька разів паперу.

       Впевнена, що кожний класний керівник та учень, прикрашаючи класну кімнату на новорічну тематику, вирізали з паперу сніжинки та навряд чи задумувалися, що творять у техніці кірігамі. Проте це саме так! Ми не вирізали сьогодні сніжинок, ми вирішили розпочати з найпростішого. Склавши папір декілька разів та зробивши надрізи ножицями, вийшло щось накшталт сітки. 










































      Так як це японське мистецтво, діти, як справжні знавці східної культури, побачили не просто сітку, а "брижі на воді".


    Ми не обмежилися простим вирізанням паперу та зробили незвичайні об'ємні листівки в техніці карігамі. Не лише хлопці, але й дівчата, не очікували такого гарного результату.





   Я була надзвичайно задоволена такими неочікувано гарними результатами уроку.

Немає коментарів:

Дописати коментар